Wordpress web sitesi nasıl kurulur?
Tweet | ss |
Wordpress web sitesi kurmak için neler gerekir? Bunları nasıl elde edebiliriz?.İşte bu yazımızda bu sorulara kısa sıkmayacak şekilde cevaplar verecegiz.
Öncelikle wordpressle site kurmak için elimizde bulunacak şeyleri yazalım.
- Alan adı (Domain)-Yıllık alınır senelik ortalama 12-15 tl dir
- Host(Web alanı)-Yıllık veya aylık alınabilir ortalama 30-40 tl
- Wordpress dosyaları-%100 bedavadır. :) buradan indiriniz.
- FTP programı-%100 bedavadır :) buradan indirin.
Senelik ortalama 12-15 tl alabilecegımız sitemizin ana iskeletidir. örn= Siteadi.com(net,org,biz,in vs.) türkçe karekter (ı,ç,ş,ü,ö) kullanılamaz.
2-)Host(Web alanı)
İhtiyacınıza göre senelik 20 ila 100 tl arasında alabileceginiz Web alanı dosyalarınızın barınacagı alandı sitenizin tüm dosyaları burada barınır.Yeni kurulacak bir site için en düşük hosting paketleri idealdir bunların fiyatları 20 ila 50 tl arasında değişir.Linux olmasına dikkat edin.
3-)Wordpress dosyaları
Wordpress kurulumu için gereken dosyalar.Ftp'den web alanımıza atacagız.
4-)FTP programı
Hostingimizin bize verdigi bilgilerle girip wp(wordpres) dosyalarını atacagımız program.
Kuruluma Başlıyoruz
Kuruluma başlarken elimizde alan adımızın, hostumuzun olduğunu ve müdahele edebildiğimizi, wordpress dosyalarımızın indirilmiş ve .zip formatından klasöre çıkartıldığını ve FTP programımızın indirilip kurulumunun gerçekleştiğini ve FTP server, kullanıcı adı ve şifremizin hazır oldugunu tahmin ediyoruz.
Database Oluşturulmak
Şimdi WordPress sitemizin kullanacağı database’i oluşturacağız. Bunun için hostumuzun sitesinden panelimize(genellikle siteadi.com:2082 veya siteadi.com/cpanel ) girip database oluşturu bulup bir adet database oluşturuyoruz.Database yazılımı olarak genelde host şirketleri phpMyAdmin’i kullanıyor. Önce database adını giriyoruz ardından Oluştur’a tıklıyoruz.
Burada önemli olan database’in adının, kullanıcı adının ve şifresinin unutulmaması çünkü kurulumda kullanacagız |
ADIM-1-Şimdi site adresimize gidelim(www.siteadi.com)
karşımıza çıkan ekran aşağıda görmüş olduğunuz gibidir. Gelen bu ekranda Yapılandırma dosyası yarat diyerek ilerleyiniz...
ADIM-2-WordPress kurulumunu gerçekleştirebilmeniz için MYSQL ve MYSQL kullanıcısı bilgilerini doğru bir şekilde girmeniz gerekmektedir. Biz kurulumu localhost üzerinden gerçekleştirdiğimiz için şifre alanı boş, sizin şifre alanınızda kendi bilgilerinize göre doldurmanız gerek. Kısaca neler yazmanız gerekli bahsedelim.
a ) Veritabanı adı : Bu alana WordPress kurmak için oluşturduğunuz MYSQL ismini yazmalısınız. Linux ve Cpanel kullanımlarında genellikle Hesap adı ve MYSQL adı şeklinde yani bilenvarsa_db gibi bir isim vermektedir.
b ) Kullanıcı adı : Bu alan MYSQL üzerinde yetki sahibi olarak atadığınız kullanıcı adı için doldurulmalıdır.
c) Parola : MYSQL yetkilisi olarak atadığınız kullanıcı adının şifresidir.
d ) Veritabanı Sunucusu : Bu alan genellikle localhost olarak kalır.
e ) Tablo Ön Eki : Bu alanda “wp_” yazmaktadır. Bir MYSQL üzerinde birden çok sistem ya da WordPress kullanıyorsanız bu ön eki değiştirebilirsiniz. Bazı arkadaşlar güvenlik için farklı ön ek vererek kurmanın daha sağlıklı olduğunu söylemişler. Siz isteğinize göre bir ön ek yazabilirsiniz.
Bu alanları doğru ve eksiksiz bir şekilde yazdıktan sonra Gönder butonuna tıklıyoruz..
ADIM-3-Bu adımda eğer MYSQL bilgilerinizde bir sorun yoksa İşlem tamam! uyarısı alırsınız ve Şimdi kuruluma başlayabilirsiniz!
ADIM-4-Gerekli bilgileri sorunsuz olarak girdik MYSQL’de tablolarımız oluşturuldu. Şimdi ise sitemizin title, admin kullanıcı adı, şifre ve eposta ayarlarını yapıyoruz. Resimde gördüğünüz gibi zaten işlemler standart ve bilindik işlemler. Burada dikkat etmeniz gereken şifrenizin güvenlik seviyesinin yüksek olmasıdır. Gerekli bilgileri doldurduktan sonra WordPress’i Kur diyoruz..
ADIM-5-WordPress kurulumu tamamlandı! Gelen ekranda Giriş diyoruz..
ADIM-6-Daha önce belirlemiş olduğumuz kullanıcı adı ve şifremizle Giriş yapıyoruz.
Wordpress siteniz hayırlı uğurlu olsun.Dilerseniz buradan bir tema seçerek kurabilirsiniz.
WordPress İçin Olmazsa Olmaz Eklentileri kurmayı unutmayınız.
İlerde başka bir site kurma yazısında buluşmak üzere
Posted by bilenvarsa
on 00:07. Filed under
internet,
site kurma,
web sitesi nasıl kurma,
web sitesi nasıl kurmak,
web sitesi nasıl kurulur,
webmaster,
WordPress
.
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0.
Feel free to leave a response